Monitorul Oficial al Republicii Moldova
 

AmCham a publicat comentariile sale la proiectul de lege privind modificarea legii medicamentelor și legii privind protecția consumatorilor
04.12.2019 | JURIDICE MOLDOVA

AmCham Moldova informează că aceasta își reiterează îngrijorările în legătură cu inițiativa legislativă prin care se propun noi condiții de expunere obligatorie a informației de pe ambalajele medicamentelor și din instrucțiunile de utilizare a medicamentelor în limba de stat și limba rusă.

Mediul de afaceri consideră că în acest fel de pe piață ar putea dispărea majoritatea produselor medicamentoase, costurile de conformare asupra companiilor producătoare fiind disproporționate. În calitate de soluție s-a propus plasarea instrucțiunilor de utilizare a medicamentelor pe site-ul Agenției Medicamentului și Dispozitivelor Medicale, care va putea fi accesată în limba preferată de către toate părțile interesate.

AmCham Moldova de asemenea nu susține propunerea de stabilire a obligației de expunere a informației privind produsele și serviciile prestate în limba de stat și limba rusă, ce urmează a fi respectată de către agenții economici din toate ramurile economiei naționale. Implementarea respectivei cerințe va rezulta în majorarea costurilor de conformare pentru toți importatorii de bunuri și producătorii autohtoni, având drept efect scumpirea corespunzătoare a tuturor produselor destinate consumatorilor.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [864.51 KB]


Aflaţi mai mult despre ,


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare.