Facultatea de Drept a Universităţii de Stat din Moldova

De la vorbe la fapte: prima ședință de lucru între reprezentanții Facultății de Drept a Universității ,,Ovidius” din Constanța cu reprezentanții Facultății de Drept a Universității de Stat din Moldova
11.12.2019 | JURIDICE MOLDOVA

Pe data de 16 noiembrie 2019 Facultatea de Drept a Universității de Stat din Moldova a semnat un acord de colaborare cu  Universitatea ,,Ovidius” din Constanța și Universitatea Națională ,,Odessa Law Academy”.

Întru realizarea activităților stabilite în acordul de colaborare, la data de 10 decembrie 2019, în incinta Facultății de Drept a USM a fost organizată prima ședință de lucru între reprezentanții Facultății de Drept a Universității ,,Ovidius” din Constanța cu reprezentanții Facultății de Drept a Universității de Stat din Moldova.

În cadrul ședinței au participat decanul  Facultății de Drept a USM, domnul Serghei Brînza, dr.hab., decanul Facultății de Drept și Științe administrative, Adrian Stoica prof.univ. și prodecanii, Stela Botnaru, dr.,conf.univ., și Veronica Mocanu, dr.,conf.univ..

Totodată, în cadrul lucrărilor ședinței a participat și domnul Talmaci Roman, membrul Consiliului Uniunii Executorilor Judecătorești din Moldova, care a prezentat perspectiva colaborării mediului academic cu reprezentanții breslei executorilor judecătorești. Drept, urmare au fost inițiate discuțiile cu privire la posibilitatea organizării unor stagii de practică mixte, atât în România cât și în Republica Moldova, prin intermediul cărora studenții vor fi informați despre practica de executare din ambele țări.

Discuțiile s-au axat pe acțiunile ce urmează a fi realizate întru implimentarea acordului și obligațiile pe care urmează să și le asume fiecare din parteneri. Astfel s-a stabilit că până la începutul lunii ianuarie  universitățile partenere urmează să identifice cursurile și profesorii interesați de implicarea în activități de mobilitate având scop de predare, în așa fel încât până la finele anului 2019 să fie realizate cel puțin 2 mobilități în scop de predare.

În contextul mobilității studențești, reprezentanții celor două universități au agreat să-și concentreze eforturile pentru a organiza mobilitatea studenților celor două universități în contextul stagiilor de practică și stagiilor de cercetare. Astfel, până la finele lunii ianuarie 2020, reprezentanții ambelor instituții urmează să prezinte proiecte de activități pentru stagiile studenților de la ciclul I (Licență) și ciclul II (Masterat).

Totodată, s-a stabilit că părțile vor continua colaborarea prin aplicarea la proiecte ERASMUS+, urmând astfel să fie pregătită aplicația până la 1 februarie 2020.

De asemenea a fost discutată oportunitatea participării în comun la conferințe și evenimente științifice, publicare de articole științifice dar și lucrări metodico-didactice în co-autorat. Drept urmare s-a stabilit inițierea discuțiilor la nivelul fiecării facultăți cu privire la perspectivele colaborării pe acest segment.

În contextul discuțiilor, decanul Facultății de Drept și Științe administrative, domnul  Adrian Stoica prof.univ. a înaintat reprezentanților din Moldova invitația de a participa în cadrul conferinței științifice anuale organizate de către  Universitatea ,,Ovidius” în mai 2020.

În finalul discuțiilor, reprezentanții celor două instituții au stabilit că își vor consolida eforturile în așa fel încât acțiunile propuse să fie realizate, iar următoarea ședință de lucru s-a stabilit a fi organizată în a doua decadă a lunii mai 2020.


Aflaţi mai mult despre , ,


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare.