Facultatea de Drept a Universităţii de Stat din Moldova

Campania Facultății de Drept, USM „Fii student la Facultatea de Drept”
02.04.2020 | JURIDICE MOLDOVA

În vederea executări Dispoziției Decanului Facultății de Drept nr. 02/2020 din 19.02.2020, membrii Departamentului Drept Internațional și European au participat la organizarea Campaniei de informare cu genericul ”Fii student la Facultatea de Drept”.

În perioada 4 martie – 10 martie 2020 membrii grupului mobil de informare nr. 3: Olga Dorul, doctor în drept conferențiar universitar, Igor Șeremet, doctor în drept, lector universitar, Dumitru Hmeli și Dan Furculița, studenții anului II au vizitat: Liceul Teoretic ”Andrei Straistă” din Anenii Noi, Liceul Teoretic ”Dimitrie Cantemir” din municipiul Bălți, Liceul Teoretic ”Mihai Eminescu” din municipiul Bălți. În cadrul instituțiilor de învățământ au fost organizate întâlniri cu elevii vorbitori de limbă română și rusă din clase cu profil real și umanist.

Reprezentanții Facultății de Drept au prezentat informații privind admiterea la facultate, studiile, viața socială și oportunitățile de angajare. În acest sens, au fost trecute în revistă realizările majore care plasează facultatea noastră în topul celor existente în țară:

– corpul didactic excelent;
– studenții excepționali, demonstrând performanțe inedite la competițiile naționale și internaționale în domeniului dreptului;
– filierele cu predare în limba engleză, limba franceză;
– platforma electronică pentru instruirea la distanță;
– blocul de studii renovat cu respectarea cerințelor de acomodare rezonabilă;
– sălile amenajate cu table inteligente etc.

Elevilor le-au fost aduse la cunoștință posibilitățile de continuare a studiilor după absolvirea facultății în cadrul Ciclului II și III de studii, dar și viitoarele numeroase oportunități de angajare în sfera publică și cea privată din țară și peste hotare, combătând astfel stereotipul că absolvenții facultății devin doar judecători și procurori.

Deoarece viața la Facultatea de Drept nu presupune doar studii, studenții, Dumitru Hmeli și Dan Furculiță, au avut grijă să comunice detalii privind organizarea și activitatea Asociației Studenților în Drept, campania Autostrada de Drept, condițiile de cazare în căminele universitare.

Suplimentar, directorilor și elevilor le-au fost comunicate detalii privind evenimentele anuale organizată sub egida facultății ”Student la Drept pentru o zi”, ”Ziua ușilor deschise”, dar și deschiderea conducerii facultății de a organiza vizitele de studiu la solicitare.

Aducem sincere mulțumiri directorilor instituțiilor indicate, care au fost receptivi la inițiativa noastră și ne-au oferit posibilitatea de a organiza întâlnirea cu absolvenții din anul curent.


Aflaţi mai mult despre , ,


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare.